De beste Chinese webshops! Uitgekozen op betrouwbaarheid, veiligheid en aanbod!

Invoerrechten China

Douane Invoerrechten china

Het bestellen van goederen uit China is voor veel mensen en bedrijven een uitkomst en vooral heel erg leuk. Dingen die hier in Nederland relatief gezien duur zijn zoals smartphones, tablets en leuke gadgets kosten vanaf een chinese site zoals AliExpress veel geld.

Er zijn wel dingen waar je op moet letten bij het bestellen. Dingen zoals invoerrechten zie je niet op de website terug waar je bestelt. De totale kosten die je (extra) betaalt voor je pakketje varieert per pakketje. Op deze pagina proberen wij een zo compleet mogelijk beeld te geven.

Er zijn 3 verschillende kosten die je dient te betalen als je producten uit China koopt:

  • Invoerrechten
  • BTW
  • Inklaringskosten.

In onderstaande tabel kun je zien in welke prijsklasse je pakketje valt wanneer je als particulier besteld en met wat voor kosten je dan rekening dient te houden. Je kan met de genoemde percentages berekenen wat je invoerkosten gaan zijn. Dit kan je doen met een gewone calculator, het is geen lastige rekensom.

Bedrag pakketje Invoerrechten BTW Inklaringskosten
€0 – €22 0 0 0
€22 – €150 0 21% Zie onderstaande tabel
€150+ 3% 21% Zie onderstaande tabel

Wat zijn de inklaringskosten per bezorgbedrijf?

Vanaf een bedrag van 22 euro kan je inklaringskosten verwachten. Elk Nederlands bedrijf hanteert andere inklaringskosten en hieronder staan ze voor jou in een tabel. Dit zijn de kosten van 2017, voor een exacte prijs, ga naar de website van de verzender.

PostNL €13,50
PostNL Express (EMS) €17,00
China Post, Hong Kong Post, Singapore Post €13,00
DHL (Express) €10,00
FedEx €10,00
UPS €10,50
USPS €13,00

Hoe zit dat met de belastingdienst en douane?

Wat belasting betreft, kun je simpelweg 21% rekenen voor elk pakje boven de 22 euro, hier zijn verder geen extra kosten aan verbonden. De kosten die je bij de douane af moet rekenen zijn de invoerkosten.

Hoe omzeil je de invoerrechten als je in China bestelt?

Belastingdienst BTW invoerrechten

NB: Alle manieren die hieronder genoemd zijn alleen voor leerdoeleinden

Zoals hierboven genoemd worden alle kosten berekend aan de hand van het bedrag van je pakketje. Wanneer je dus altijd onder de 22 euro blijft, is de kans minimaal dat je extra kosten moet betalen. Er zijn een aantal trucjes waarmee je de invoerrechten vanuit China kunt omzeilen.

De douane in Nederland let op de prijs van het pakketje. Chinese verkopers zijn verplicht om op het pakketje te schrijven wat de inhoud, het gewicht en de prijs is van het pakketje. Wanneer je veel (kleine) spullen tegelijk bestelt die gezamenlijk meer dan 22 euro kosten, kun je natuurlijk altijd meerdere verschillende bestellingen plaatsen van allemaal onder de 22 euro. Wanneer je dit tegelijk doet heb je dus geen extra kosten die je niet verwacht!

Stel een vraag over Invoerrechten China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief!