De beste Chinese webshops! Uitgekozen op betrouwbaarheid, veiligheid en aanbod!

Importeren uit China

Shoppen op een Chinese marktplaats is goedkoop! Toch is het wel belangrijk om je goed in te lezen voordat je iets koopt. Je zult merken dat er verschillende aandachtspunten zijn.
In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten voordat je een artikel importeert uit China.

Hoe zit het met garantie?

Als je in China een artikel besteld en het gaat een maand later kapot dan is het niet altijd makkelijk om aanspraak te maken op garantie. In Nederland is dit allemaal bij wet voor jou vastgelegd. In China werkt dit anders. Hier zijn reviews de beste graadmeter. Lees de reviews en kijk of een aanbieder zijn afspraken rondom garantie nakomt.

Invoerrechten, btw en inklaringskosten

Wanneer je iets besteld in China dan hangt het af van de waarde van je bestelling of je belasting moet betalen. Bij een waarde tot 22 euro zonder vervoerskosten en verzekeringskosten hoef je geen douanerechten of omzetbelasting af te dragen. Je kan een bestelling van 10 euro dus zonder bijkomende kosten op laten sturen.

Heeft het gekochte product een waarde die ligt tussen de 22 – 150 euro dan ben je verplicht om 21% btw te betalen. Je hoeft hierover geen invoerrechten te betalen.

Een bestelling met een waarde van 150 euro of meer wordt vermeerderd met btw en invoerrechten.
Bestel je twee producten dan betaal je belasting over het hele pakket. Stel je besteld een product van 20 euro en een product van 250 euro dan heeft het pakket een waarde van 270 euro. Je betaald dan belasting over die 270 euro.

Het kan dus raadzaam zijn om verschillende bestellingen te plaatsen. Let dan wel op dat ze een ander airwaybillnummer krijgen en een eigen factuur, zo wordt er per pakket bekeken en kan je ervoor zorgen dat je minder of geen belastingen betaald.

Tot slot kan je te maken krijgen met inklaringskosten. Dit zijn kosten die de verzender van de pakketjes in rekening brengt omdat ze bij jou belasting in rekening moeten brengen. Deze kosten verschillen per koeriersdienst en variëren in prijs. Ze zijn over het algemeen niet hoger dan 25 euro.

Wanneer je het niet eens bent met de in rekening gebrachte belasting kan je een bezwaarschrift schrijven. Dit bezwaar verstuur je naar de douane.

Hoe zit het met importeren van illegale producten?

In china is alles te koop. Letterlijk alles in verkrijgbaar op de verschillende Chinese marktplaatsen. Maar ook hierbij geldt dat de regels in Nederland anders zijn. Pakketten die wapens, tabak, geneesmiddelen of namaak artikelen bevatten zijn in Nederland verboden.

Wanneer deze pakketten bij de douane onderschept worden kunnen ze vernietigd worden. Betreft het een product voor eigen gebruik dan kan het zijn dat je weg komt met een waarschuwing.

Conclusie

Om een lang verhaal kort te maken, koop vooral in China! Maar let op de prijs zodat je weet of er belasting verschuldigd is.
Tot 22 euro koop je zonder bijkomende kosten.

Stel een vraag over Importeren uit China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jan Reimert schreef:

    Ik wil 3 fietsen kopen in China voor een totaalprijs van €950,00 excl.haven kosten.
    Hoeveel kosten komen bij om ze in Nederland vrij te hebben

Meld je aan voor de nieuwsbrief!