De beste Chinese webshops! Uitgekozen op betrouwbaarheid, veiligheid en aanbod!

Dropshipping vanuit China

Je hebt vast wel eens gehoord van het begrip ‘dropshipping’. Het is een term die we steeds meer horen maar wat betekend het eigenlijk? Waarom horen we steeds meer over dit begrip? Misschien nog wel belangrijker, hoe kan dropshipping uit China u helpen om uw bedrijf te laten groeien?

In dit bericht beantwoorden we al je vragen en vertellen we je meer over dit begrip.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is het proces waarbij goederen rechtstreeks worden verzonden naar uw klanten vanaf uw leverancier zonder tussenkomst van u. De leverancier heeft de voorraad, verpakt het product en stuurt het naar uw klanten zonder verdere tussenkomst van een andere partij.
Hieronder beschrijven wij een regulier verzendproces.

 • Een klant plaatst een bestelling
 • U bestelt bij uw leverancier of u heeft het product reeds op voorraad
 • De voorraad wordt door u op pijl gehouden
 • De binnengekomen bestellingen worden door u verwerkt.
 • Na verwerking van de bestelling zoekt u het juiste product
 • U verpakt de goederen en voorziet deze van een pakbon
 • Tenslotte verzend u zelf het product naar uw klant

Een dropshipping proces is net even anders.

 • Een klant besteld producten
 • De bestelgegevens worden door u doorgestuurd naar de dropshipper (dit kan geautomatiseerd)
 • Het dropship bedrijf verpakt de goederen, voorziet ze van een pakbon en verzend ze direct naar de klant.

Wat zijn de voordelen van dropshipping uit China?

Door gebruik te maken van dropshipping uit China is het niet meer nodig om een voorraad aan te houden. Het totale bestel en verzendproces is door u uitbesteed zodat u zelf meer tijd heeft om zich volledig op de verkoop van uw producten te richten.
Daarnaast is het mogelijk om een veel groter aanbod aan te kunnen bieden omdat u de producten niet hoeft voor te financieren en omdat u ze niet hoeft op te slaan. Denk is aan producten die een hoop ruimte innemen. Wanneer u geen gebruik maakt van dropshipping heeft u een groot magazijn nodig om alles op te kunnen slaan. Dit bespaart u een hoop geld, tijd en personeelskosten. Het zorgt er ook voor dat u zich overal op de wereld kunt vestigen of dit lekker vanuit huis kunt doen.

Een ander voordeel is dat de dropshipper uit China zelf zorgt voor de afhandeling van het proces. dropshippers zijn vaak grote bedrijven die veel orders per dag verwerken waardoor er veelal is onderhandeld over de verzendkosten. Deze zijn vaak vele malen lager dan dat u dat zelf kunt afspreken.

Tenslotte kan dit proces veel kopzorgen en berichten aan uw klantenservice verhinderen of voorkomen. U maakt zich geen zorgen meer over te veel of te weinig voorraad. Daarnaast is uw bedrijf niet meer gevoelig voor risico van trends of veranderingen aan producten.

Hier moet u opletten bij dropshipping uit china!

Wanneer u een webwinkel wilt beginnen die gebruik maakt van dropshipping is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Het is belangrijk om te realiseren dat u verantwoordelijk bent en blijft voor de bestelling. Kijk daarom goed met welke aanbieder u in zee gaat.

Let op de levertijd

Concurreren kan op prijs, kwaliteit en levertijd. Ga je importeren uit china dan concurreer je op prijs. Dit gaat ten koste van levertijd. De meeste webshops in Nederland leveren een pakketje binnen 24 uur. Een pakketje uit China is vaak twee weken onderweg. Dit hoeft geen probleem te zijn indien je dit maar duidelijk communiceert naar je klanten. Je kan natuurlijk ook zelf een bestelling plaatsen om de levertijd te testen.

Voldoet je product aan alle gestelde eisen?

In Nederland gelden andere eisen aan producten dan in China. Let daarom goed op bij het importeren van je producten op onderstaande punten.

 • Voldoet de electronische aparatuur aan de benodigde keurmerken?
 • Zijn de producten veilig
 • Is het een ‘echt’ product en geen namaak? Let op dat er geen patenten zijn waar je inbreuk op maakt.

Mocht bovenstaande niet het geval zijn? Dan kan jij aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke schade.

Let op voor invoerrechten

Wanneer een product duurder is dan 22 euro ben je invoerrechten verschuldigd. Bekijk dit artikel over invoerrechten.

Bestel ook een product voor jezelf

Tenslotte is het belangrijk om zelf een product te bestellen zodat je de kwaliteit kunt beoordelen. Voldoet het aan alle eisen en had je het snel in huis? Als je hier ja op kunt antwoorden kan je beginnen met dropshipping.

Hoe vind ik een dropshipper in China?

Leuk om te lezen dat je de verdere mogelijkheden van dropshipping wilt bekijken. Hoe moet je nu beginnen?
Op het internet is veel aan informatie te vinden. Maar toch is het lastig om de juiste betrouwbare bedrijven te vinden om je dropshipping aan uit te besteden. Niet elke groothandel verschijnt immers bovenaan in google. Daarom lees je dit bericht want wij helpen je verder.

Vaak beginnen starters van de dropship markt met het verzenden van buitenlandse producten omdat deze meer marge geven dan wanneer er wordt ingekocht bij Nederlandse partijen. De marge op producten uit het buitenland is extreem te noemen. Producten gaan soms wel 20 keer over de kop.

Betrouwbare dropship adressen in China

 • DealExtreme
 • Lightinthebox
 • Focalprice
 • Aliexpress
 • Alibaba

Naast het internet kunt u uw zoektocht natuurlijk ook uitbreiden door gebruik te maken van uw netwerk en contact te leggen met andere bedrijven die u wellicht van een lijst met dropshippers kunnen voorzien.

Hoe kies ik de beste dropshipper voor mijn bedrijf?

Na veel zoeken heeft u de lijst van dropshippers weten te verkleinen maar welke moet u nu kiezen? Door u onderstaande vragen te stellen kunt u uw lijst verder verkleinen.

Welke goederen worden er geleverd en tegen welke prijs?

Zijn er extra kosten verbonden aan de dienst? Wat zijn de betalingsmogelijkheden? Als ze niet overeenkomen met uw wensen vallen deze direct af. Zo heeft men bij AliExpress de mogelijkheid om te betalen met iDeal.

Welke pakketverzender wordt er gebruikt?

Wordt er gebruik gemaakt van een bekende verzender met een goede dekking en een snelle levertijd? Of wordt er gewerkt met een verzender waarbij pakketten langer onderweg zijn?

Gebruik jij dezelfde dropshipper als je concurrenten?

Wil je je onderscheiden van je concurrenten of ga je met dezelfde partij in zee? Goed om over na te denken, want hoe maak jij dan het verschil?

Is er de mogelijkheid om te personaliseren?

Tegenwoordig draait alles om snel leveren en aandacht voor de klant. Houdt de dropshipper de klant goed op de hoogte van het verzendproces?

De laatste vraag is het belangrijkste. Het is leuk om snel wat te verdienen maar uiteindelijk wil je groeien met je bedrijf. Het is belangrijk om hier direct in het begin al mee bezig te zijn. Zoek een partij die voordelen biedt ten opzichte van uw concurrenten zodat u zich onderscheid. U wilt een langdurige relatie met uw klanten dus let niet alleen op prijs. Een kleinere marge kan zich op termijn terugbetalen!

Dit was de beginners handleiding voor importeren uit china.

Dit was de beginnershandleiding. We hebben er voor gekozen om je op een snelle wijze van alle beginnersinformatie te voorzien.
Wil je beginnen lees het artikel dan nog eens rustig door. Wij wensen je heel veel succes met je winkel. Daarnaast bieden wij meer artikelen in onze kennisbank.

Heb je vragen? Laat ze dan even achter onderaan deze pagina.

Stel een vraag over Dropshipping vanuit China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief!