De beste Chinese webshops! Uitgekozen op betrouwbaarheid, veiligheid en aanbod!

Gearbest NL/EU reviews & promotion codes

Er zijn in China nogal wat online webwinkels actief. Eentje die internationaal erg geliefd is en hoge ogen gooit is de firma Gearbest. In dit artikel vertellen we je dan ook graag wat meer over dit bedrijf. Laten we dan ook maar direct beginnen met het noemen van de voordelen van het bestellen bij Gearbest:

 • Rechtstreeks kopen bij de fabriek/leverancier
 • Goedkoop
 • Een assortiment van miljoenen artikelen
 • Prima kwaliteit
 • Kopen met “Buyer Protection”
 • Track & trace code om jouw bestelling te volgen
 • Mogelijkheid om via iDeal te betalen
 • Gratis verzending

Gearbest website homepage

Bekijk hier alle voordelen!

Gearbest, een marktplaats van bedrijven

Gearbest is een bedrijf dat is opgericht in 2013. In de korte tijd dat Gearbest actief is heeft het zich een plaats in de top 5000 van de meest bezochte websites van de wereld weten te bemachtigen. Een meer dan knappe prestatie gezien de jonge leeftijd van de onderneming. Dit geeft natuurlijk ook wel aan dat Gearbest zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Het hoofdkantoor van Gearbest is gevestigd in, hoe kan het ook anders, China. Aangezien het bedrijf wereldwijd miljoenen klanten heeft die een keus hebben uit een assortiment van meer dan een miljoen artikelen zijn er ook buiten China enkele kantoren en magazijnen van Gearbest te vinden.

Shop je op Gearbest.com, dan shop je niet bij Gearbest zelf. Het bedrijf biedt namelijk onderdak aan fabrikanten en leveranciers om hun handelswaar aan te bieden. Het bedrijf fungeert dan ook als marktplaats waar vraag en aanbod samenkomen. GB staat bekend om zijn grote aanbod van elektronica, huishoudelijke apparaten, gadgets en mannenmode. Dit wil niet zeggen dat je voor andere artikelgroepen niet bij hen terecht kunt, want ook op het gebied van bijvoorbeeld speelgoed, tuinieren en gezondheid & lifestyle is het aanbod enorm te noemen. Doordat veel leveranciers hun artikelen aanbieden via Gearbest.com liggen de prijzen laag. De kwaliteit is over het algemeen meer dan goed te noemen, want met alleen een lage prijs redt ook de Chinese fabrikant het vandaag de dag niet meer.

Betrouwbaarheid van Gearbest

Als je bij een Chinese webshop iets wil gaan bestellen, dan is het heel begrijpelijk dat je je afvraagt hoe betrouwbaar de betreffende webshop is. Wat dit betreft verschilt Gearbest niet van een willekeurige Nederlandse of andere buitenlandse webwinkel. Het overgrote deel van de leveranciers op Gearbest.com zijn betrouwbaar. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar in hoeverre is dit anders dan online kopen in Nederland. Ook hier kun je een keer pech hebben met een bepaalde webwinkel en jouw bestelling niet of niet volledig geleverd krijgen.

Gelukkig heeft Gearbest reviews toegevoegd aan hun producten. Zo kan jij zien welke producten betrouwbaar zijn en welke niet!

Gearbest ervaringen
Zoek hier naar betrouwbare producten!

Buyer Protection

In het geval van Gearbest is het bedrijf er alles aan gelegen om de aanbieders aan wie het bedrijf onderdak geeft te screenen op betrouwbaarheid. Dit komt immers de goede reputatie van GB ten goede. Een goede reputatie is altijd belangrijk, maar zeker als het gaat om online winkelen. Negatieve publiciteit verspreidt zich vandaag de dag immers razendsnel en dit kan een bedrijf dat het voor een groot deel moet hebben van vertrouwen zich simpelweg niet veroorloven. Het is dan ook niet voor niets dat Gearbest het verschijnsel “Buyer Protection” in het leven heeft geroepen.

Lees hier welke producten onder Buyer Protection vallen!

De “kopersbescherming” houdt in dat jouw betaling aan de leverancier/fabrikant door Gearbest pas wordt overgemaakt als je jouw bestelling in goede staat ontvangen hebt. Als dit niet het geval is moet je dit binnen een bepaalde termijn melden, want een betaling wordt uiteraard niet voor onbepaalde tijd vastgehouden. Ben je om wat voor reden toch niet tevreden over de door jouw bestelde artikelen, dan doet Gearbest er alles aan om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Het bemiddelt tussen jou en de leverancier, waarbij het bedrijf zeker niet bij voorbaat al partij kiest voor de fabrikant/leverancier. Integendeel!

Bij vertrouwen komt meer kijken dan enkel en alleen het wel of niet ontvangen van jouw bestelling. Minstens zo belangrijk zijn factoren als veiligheid en privacy. Ook wat dit betreft zit je bij Gearbest goed. Het bedrijf investeert veel tijd en geld om veilig winkelen te kunnen garanderen, waarbij ook jouw privacy gewaarborgd is. De onderneming maakt hierbij gebruik van de modernste technologieën.

Verzenden en verzendkosten

Bij bestellen in China denk je al snel dat de verzendkosten de pan uit zullen rijzen. Tsja, in hoeverre is het dan nog interessant om bij een Chinese webshop te bestellen? Wat dit betreft goed nieuws, want in verreweg de meeste gevallen betaal je geen verzendkosten. Hier kunnen veel Nederlandse webwinkels een voorbeeld aan nemen. De verzendkosten worden door de leverancier of fabrikant voor hun rekening genomen als je kiest voor de standaard verzending (Unregistered Air Mail). Als je jouw bestelling sneller geleverd wil hebben kun je kiezen uit drie opties (betaald), namelijk:

 • Registered Air Mail
 • Priority Line
 • Expedited Shipping

Verzendkosten
Hoe duur is jouw pakketje? Lees het hier…

Praten we over verzendkosten, dan praten we natuurlijk ook over levertijden. Onderstaande tabel geeft heel goed weer wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. Ook laat de tabel goed zien hoeveel eerder je jouw bestelling kunt verwachten als je kiest voor een andere manier van verzenden dan de standaard optie.

Bekijk de tabel

Om toch enig zicht te hebben op jouw bestelling krijg je een Track & Trace code gemaild. Dit geeft je niet alleen een indruk van wanneer je jouw bestelling kunt verwachten, maar geeft je ook een goed gevoel, omdat je zo precies kunt volgen waar jouw zending zich bevindt.

Gearbest en betalen

Betalen aan een Chinese webwinkel is iets waar veel mensen nog een beetje wantrouwend tegenover staan. Ook dit heeft met gevoel te maken en niet met de praktijk van alle dag. Betrouwbare en goed georganiseerde Chinese webwinkels als Gearbest bieden namelijk verschillende betaalmogelijkheden aan. Tot enkele jaren terug had je veelal een creditcard nodig om online aankopen in het buitenland te doen. Vanzelfsprekend biedt Gearbest deze mogelijkheid aan, maar je kunt inmiddels ook gewoon betalen via het veilige, vertrouwde en vooral bekende iDeal. Ook met een PayPal account ben je van harte welkom bij deze Chinese online grootmacht.

Betaalmogelijkheden bij de Chinese webshop Gearbest
Hoe betaal je bij Gearbest? Bekijk hier de mogelijkheden!

Het bestel –en betaalproces op Gearbest.com verschilt niet of nauwelijks van het bestel –en betaalproces zoals je deze op andere (Nederlandse) websites tegenkomt. Ook hier is het een kwestie van het artikel in het virtuele winkelmandje leggen en naar de virtuele kassa lopen om af te rekenen. Niets meer, niets minder en niet anders dan dat je gewend bent.

De website van Gearbest

Als we kijken naar de website van Gearbest, Gearbest.com, dan is het eerste dat opvalt dat de website Engelstalig is. Helaas is het op dit moment nog niet zo dat de site ook in een Nederlandstalige versie beschikbaar is. Wel kun je ervoor kiezen, via de button “language” (rechts bovenin), om de website via Google translation in het Nederlands te vertalen. Toegegeven, deze vertaling is zeker niet de beste en zeker niet altijd volledig, maar is nog steeds ruim voldoende om met een goed gevoel te shoppen op Gearbest.com.

Taal wijzigen
Bekijk hier de Nederlandse versie van Gearbest!

De eerste indruk die de website geeft is een ietwat overrompelende indruk. Je wordt direct geconfronteerd met aanbiedingen, reclame en andere informatie. Neem dan ook even de tijd om hier als het ware doorheen te prikken, want dit is zeker de moeite waard. De site leest namelijk vrij eenvoudig. Zo heb je aan de linkerkant een indeling in artikelgroepen/categorieën. Wanneer je de muis laat rusten op een bepaalde categorie (zonder te klikken), dan opent zich een submenu met artikelen die binnen de betreffende artikelgroep vallen. Op deze manier kun je vrij eenvoudig zoeken naar het artikel dat je graag wil kopen. Heb je vervolgens een keuze gemaakt voor een specifiek artikel, dan kun je door middel van verschillende filters jouw zoekopdracht verder verfijnen.

Een andere mogelijkheid om te vinden wat je zoekt is gebruikmaken van de zoekbalk welke je bovenaan in het midden van de website vindt. Het is aan te raden om hierbij de Engelse benaming in te geven (als je deze weet natuurlijk). Zodra je begin te tikken helpt de zoekfunctie van Gearbest je door met suggesties te komen.

Wanneer je verder op de homepage naar beneden scrolt kom je diverse door Gearbest in de spotlight gezette artikelgroepen tegen. Op zich best leuk om hier eens naar te kijken, want hier kom je vaak erg leuke en interessante artikelen tegen.

Helemaal onderaan de website vindt je informatie over Gearbest zelf. Ook vindt je hier onder andere de FAQ en de contactgegevens van het bedrijf.

De Gearbest app

Natuurlijk heeft ook Gearbest ook een eigen app voor Apple of Android. Ook de app is Engelstalig, maar ook als je deze taal slechts een heel klein beetje machtig bent is deze app prima te gebruiken. Tot op zekere hoogte is de Gearbest app een kopie van de website. Ook in de app vindt je direct bovenaan de zoekbalk, zoals je deze ook op de website vindt. Wanneer je in de app naar beneden scrolt komt Gearbest ook hier met allerlei suggesties om de hoek kijken. Aan jou natuurlijk de keus om hier wel of niet op te klikken.

Onderin het scherm zie je iets dat zich het beste laat omschrijven als een “taakbalk”. In deze taakbalk heb je de mogelijkheid om direct terug te keren naar de homepage van de app, te zoeken op basis van categorieën en de mogelijkheid om direct naar jouw account of winkelwagen te gaan. Uiteraard kun je ook via de app in contact komen met de klantenservice van Gearbest.

De klantenservice van Gearbest

De klantenservice van Gearbest is in het leven geroepen om jou te helpen bij vragen, opmerkingen, maar zeker ook bij klachten. Het kan immers een keer gebeuren dat er iets mis gaat, net zoals dit je bij elk ander bedrijf zou kunnen overkomen. Als jou dit overkomt met een bestelling die je op Gearbest.com hebt gedaan, dan kun je op verschillende manieren in contact komen met de klantenservice van Gearbest. De meest snelle optie is die van de “live chat”. Gezien het internationale karakter van de onderneming is de live chat 24/7  bemand. De voertaal is hier wederom Engels, maar dat kan inmiddels geen verrassing meer voor je zijn.

Klantenservice Gear Best
Neem contact op met Gearbest door hier te klikken!

In het geval van een klacht kun je er ook voor kiezen om een “ticket” aan te maken. Dit doe je door bovenaan in de taakbalk van de website te klikken op “Support Center” en vervolgens op “Submit a ticket”. Voordeel van het aanmaken van een ticket is dat je niet direct met iemand hoeft te communiceren in het Engels en je jouw klacht zwart op wit hebt. Een ander voordeel, en minstens zo belangrijk, is dat een ticket vrijwel altijd snel wordt opgepakt, omdat de klantenservice er alles aan gelegen is om jouw klacht zo snel mogelijk uit de wereld te helpen.

Kortingen en aanbiedingen op Gearbest

Als je kijkt naar de prijs van de artikelen die op Gearbest worden aangeboden, dan sta je hier soms echt versteld van. Zo voordelig dan wel te verstaan. Ondanks de toch al zo lage prijzen kan het vaak nog voordeliger. Dagelijks vindt je dan ook nieuwe aanbiedingen, waarbij de kortingen op kunnen lopen tot meer dan 70%! Ook is Gearbest dol op het voeren van een bepaald thema. Goede voorbeelden hiervan zijn Halloween en natuurlijk ook kerst. En je raadt het waarschijnlijk al, ook tijdens dit soort thema sales knalt het voordeel gewoon van je scherm. Dit is zeker het geval wanneer het gekozen thema op zijn einde loopt, want dan willen de fabrikanten en leveranciers graag af van hun voorraden.

Gearbest coupon promotion codes
Bekijk hier alle kortingsacties van vandaag!

Als je wil profiteren van de aanbiedingen op Gearbest, dan is het aan te raden om niet te lang te dubben of je het nu wel of niet zal kopen. De voorraad is vaak beperkt, maar ook de looptijd van een bepaalde actie is voorbij voor je er erg in hebt. Veel leveranciers geven bij hun producten overigens aan hoeveel ze er nog van op voorraad hebben. Een paar honderd stuks van één artikel lijkt natuurlijk veel, maar vergis je niet. Met miljoenen klanten verspreidt over de hele wereld kan het zomaar ineens heel hard gaan.

Gearbest en de douane

Nederland is een land dat bekend staat om zijn regels en procedures. Wat je hier ook van vindt, je hebt er mee te maken. Als je iets besteld op Gearbest.com, dan krijg je ook met een aantal regels en procedures te maken. Aangezien je namelijk iets koopt in het buitenland ben je feitelijk importeur van iets. Klinkt zwaarder dan het is, maar is wellicht een mooi verhaal voor op een verjaardag. Importeren betekent douane, maar hoe werkt dit dan in de praktijk?

Er gelden wat dit betreft verschillende regels en deze worden strenger naarmate het bedrag van hetgeen je bestelt hebt hoger is. We hebben dit in onderstaande opsomming even zo eenvoudig mogelijk voor je op een rijtje gezet:

 • Als je niet meer dan voor €22,- hebt besteld, dan is er niets aan de hand. Je hoeft geen BTW te betalen en ook heb je niets van doen met zaken als invoerrechten en/of inklaringskosten.
 • Deze BTW, samen met het verschijnsel inklaringskosten, komt om de hoek kijken als het bedrag van jouw bestelling tussen de €22,- en €150,- ligt. Inklaringskosten zijn de kosten die de douane maakt met betrekking tot jouw pakketje. De BTW en inklaringskosten betaal je aan de pakketbezorger op het moment dat jouw bestelling wordt afgeleverd. Je hoeft dus niet eerst een hele papierwinkel door te worstelen.
 • Ligt het bedrag van jouw bestelling hoger dan €150,-? Dan komen de invoerrechten die je moet betalen nog bovenop de BTW en de inklaringskosten. Ook de invoerrechten reken je gewoon af bij de pakketdienst die jouw bestelling komt afleveren.

Wet -en regelgeving is aan verandering onderhevig. De meest actuele info vindt je wat dit betreft altijd op de website van de Belastingdienst.

Gearbest, iets voor jou?

Wij hopen je met dit artikel meer inzicht te hebben gegeven over kopen in China. Dit hebben we dit keer gedaan door Gearbest uitgebreid onder de loep te nemen. Kopen bij een Chinese webshop is voor een eerste keer best een beetje spannend. Maar heb je eenmaal de smaak te pakken, dan ligt er een geheel nieuwe wereld aan je voeten. Ben jij nu klaar om die wereld te gaan ontdekken? Probeer het gewoon eens door een kleine bestelling op Gearbest.com te plaatsen.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met betrekking tot Gearbest en hopen dan ook dat je hieronder een reactie achter wil laten. Dit doe je niet alleen voor ons, maar zeker ook voor al die anderen die (nog) twijfelen over kopen via Gearbest!

Begin direct met shoppen!


Stel een vraag over Gearbest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gearbest beoordelingen

Gearbest NL/EU reviews & promotion codes
5 : 2 keer gestemd

Meld je aan voor de nieuwsbrief!