De beste Chinese webshops! Uitgekozen op betrouwbaarheid, veiligheid en aanbod!

Dealextreme & DX.com in Nederland betrouwbaar?

DealExtreme wordt al meer dan tien jaar gerekend tot de toonaangevendste Chinese online winkels. Samen met AliExpress zijn behoren zij tot de top 5 beste Chinese webshops. Alle reden dus om niet langer te wachten en ook eens een bezoek te brengen aan DX.com!

Over DealExtreme

DealExtreme is opgericht in 2005 en bleek van meet af aan een groot succes. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong. Dit in tegenstelling tot de directe concurrentie die vaak zetelt op het Chinese vaste land. Tegenwoordig is DealExtreme actief in meer dan dertig landen en het bedrijf verzend zijn artikelen over heel de wereld. In Europa heeft DX, zoals het bedrijf ook wel wordt genoemd, verschillende magazijnen (Duitsland en Engeland).

De website van DX com

Verder heeft het nog magazijnen/kantoren in de Verenigde Staten en Australië. DealExtreme verkoopt zelf artikelen, maar doet ook dienst als een soort tussenpersoon van andere bedrijven. Het kan dus zijn dat je via DX.com rechtstreeks bij de bron koopt.

Klik hier om direct naar de website te gaan!

DealExtreme staat met name bekend om zijn uitgebreide assortiment aan consumentenelektronica. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op DX.com, van smartphone tot cardreader en van digitale camera tot televisies en van……. Inderdaad, alles wat hier tussen zit. Gadgets zijn een andere categorie waarin DealExtreme een naam hoog te houden heeft. Vaak vindt je hier coole gadgets die bij ons nog niet te koop zijn. Dus als je graag trendsetter wil zijn, dan weet je waar je vanaf nu moet zijn.

DealExtreme in het Nederlands

Je kunt bij DealExtreme aangeven dat je de website graag in het Nederlands wilt bekijken. Dit kan door middel van de knop rechtsboven. Zie onderstaande afbeelding.

DX.com in het Nederlands

Wil je direct doorgestuurd worden naar de Nederlandse versie van DealExtreme?

Bekijk hier de Nederlandse versie van DealExtreme

Als je dacht dat je dan een minder groot product aanbod krijgt, zit je ernaast. De Nederlandse DealExtreme is er simpelweg om ervoor te zorgen dat jij makkelijk door de site kan navigeren!

Hoe betrouwbaar is Dealextreme?

In het geval van internetshopping spelen zaken als grenzen, taal en wat al niet meer zij eigenlijk helemaal geen rol meer. Met andere woorden, winkelen op DX.com is net zo veilig en betrouwbaar als op een willekeurige Nederlandse website. Er is veel aandacht voor privacy en zeker ook voor veilig online shoppen.

En laten we wel zijn, een internationale onderneming als DealExtreme die wereldwijd meer dan één miljoen klanten heeft, die kan zich simpelweg geen negatieve publiciteit op dit gebied veroorloven. Daarnaast zou deze Chinese webshop natuurlijk ook nooit zo groot zijn geworden als zij belangrijke zaken als veiligheid en privacy niet op orde zouden hebben.

Betrouwbaarheid van DealExtreme

Klik hier voor voorbeeldreviews!

Een belangrijke rol in de betrouwbaarheid van DealExtreme is weggelegd voor de zogenaamde “Extreme Garantie”. De Extreme Garantie betekent dat je extra zekerheden hebt met betrekking tot de door jou bestelde artikelen. De praktijk is echter dat je in geval van klachten deze garantie niet eens aan hoeft te spreken. DealExtreme wil namelijk ten koste van heel veel zijn goede reputatie behouden en probeert dan ook meestal zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Een oplossing bestaat in verreweg de meeste gevallen uit het sturen van een nieuw of vervangend artikel of van het vergoeden van het door jou betaalde bedrag. Hierbij hoef je overigens lang niet altijd het defecte of beschadigde artikel retour te sturen.

Lees hier meer over de garantie.

Klachten melden bij DealExtreme

Aanvullend op bovenstaande is het natuurlijk goed om te weten hoe je dan een klacht in moet dienen bij DealExtreme. Je kunt contact opnemen met de klantenservice (telefonisch of per email), maar beter is het om te kiezen voor het aanmaken van een “ticket”. In dit ticket kun je alle info omtrent jouw klacht kwijt en ook kun je hier foto’s in uploaden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kapotte en/of beschadigde verpakkingen en artikelen. Een ticket wordt sneller opgepakt dan een email.
DX.com klachtenformulier
DX streeft ernaar om uiterlijk drie dagen na aanmaken van een ticket met een reactie te komen. De correspondentie verloopt in het Engels, want helaas is een Nederlandstalige klantenservice (nog) niet beschikbaar.
Klik hier voor het klachtenformulier.

Verzenden, verzendkosten en levertijden van DealExtreme

Helaas is het niet zo dat je jouw bestelling op DX.com de volgende dag al in huis hebt. Je hebt niet alleen met de fysieke afstand China – Nederland te maken, maar ook met een aantal andere zaken, zoals bijvoorbeeld douaneformaliteiten. DealExtreme suggereert dat je jouw bestelling met zo’n tien tot vijftien dagen in huis hebt. Echter is het in de realiteit vaak zo dat jouw bestelling circa 3 weken onderweg is. Dit geven zij ook aan op het moment dat je bestelt.

DX.com levertijd en verzendkosten

Hoe lang voordat jouw product geleverd wordt? Klik hier!

Op het laatste moment nog een leuke gadget bestellen voor de verjaardag van een goede vriend zit er dus niet in. Tegenover de relatief wat langere levertijden staat wel dat je geen verzendkosten betaalt. Het maakt hierbij niet uit hoe groot het bedrag van jouw bestelling is. Verder staat hier tegenover dat de prijzen dusdanig laag zijn dat geduld hebben ook echt loont. En wel direct in de portemonnee! Bij een bestelling van meer dan €15,- krijg je altijd een track & trace code.

Handig, want zo heb je tenminste enig idee wanneer je jouw bestelling kunt verwachten.

Onder de €15,- kun je je laten verrassen door geen idee te hebben wanneer je jouw bestelde artikelen kunt verwachten, maar je kunt er dan ook voor kiezen om voor €1,50 een track & trace code “bij te kopen”.

Klik hier om Track&Trace toe te voegen aan je winkelmand.

DealExtreme en (iDEAL) betalen

Betalen aan een buitenlandse webshop, en dan nog wel een Chinese, is voor veel mensen op zijn zachtst gezegd nog wel eens een dingetje. Waarom? Je kunt hier namelijk heel goed met een credit card betalen.

Met iDEAL betalen op Dealextreme.com

Bekijk hier of je jouw betaling ook met iDEAL kan doen!

Naast betalen per creditcard kun je ook betalen met een PayPal account, maar het meest gemakkelijke (en het meest veilige) is door gewoon af te rekenen via iDeal. Wij raden dan ook aan om voor deze betaalmethode te kiezen. Deze manier van betalen is je tenslotte niet vreemd en in het geval je geen creditcard hebt, hoef je deze ook niet aan te schaffen.

In het geval van DealExtreme kun je met de volgende creditcards betalen:

 • Visa
 • Mastercard
 • Dinersclub
 • American Express

Er zijn er nog een aantal, maar deze zijn niet of nauwelijks in Nederland in gebruik. De meeste creditcard maatschappijen bieden een zogenaamde aankoopverzekering. Veel creditcard gebruikers weten dit niet, maar dit maakt betalen met een creditcard tot een relatief veilige betaalmethode.

De website van DealExtreme

Als je voor het eerst surft naar de website van DealExtreme surft, DX.com, dan krijg je direct een hoop info te verwerken. De website oogt ietwat druk, maar gun je zelf even de tijd om hieraan te wennen. Er zit namelijk wel degelijk enige logica en enig overzicht in. Begin eerst maar eens om de website in te stellen in het Nederlands. Dit doe je door helemaal links bovenaan te kiezen voor Nederlands (standaard Engels).

Links naast de plaats van de taalinstelling kun je ook de munteenheid veranderen in euro. Standaard staat deze ingesteld op dollar, maar het is uiteraard veel eenvoudiger om direct te zien en weten wat je kwijt bent voor een bepaald artikel. Scroll vervolgens eens rustig naar beneden en laat je verrassen door alles wat je tegenkomt. Uiteindelijk is dit de manier om DealExtreme als webshop te leren kennen.

Zoeken naar een bepaald artikel in een assortiment van meer dan 300.000 artikelen valt niet mee. Zie dan immers maar eens precies te vinden waar jij naar op zoek bent. Gelukkig heeft DealExtreme het enorme aanbod van artikelen verdeeld in elf categorieën. Deze categorieën vindt je aan de linkerkant op de homepage. Deze categorieën zijn weer onderverdeeld in subcategorieën en zo “trechter” je net zolang tot je gevonden hebt wat je zocht.

Alle DX.com categorieen
Klik hier voor alle categorieën!

Een snellere optie is om gewoon in de zoekbalk in te geven wat je zoekt. Tijdens het intikken krijg je al verschillende zoekresultaten te zien en zo kom je eerder in de juiste (sub)categorie. Verder heeft DealExtreme zelf een aantal filters aangebracht, waarvan onderstaande buttons op de homepage een voorbeeld van zijn:

De DealExtreme app

Zoals je van een internationale onderneming als DealExtreme mag verwachten heeft het vanzelfsprekend ook een eigen app. Deze is, net zo vanzelfsprekend, geheel gratis te downloaden in de App Store (klik) of in de Play Store (klik). De app zorgt ervoor dat je DealExtreme altijd bij de hand hebt. De app is overzichtelijk en zoeken gaat snel en efficiënt. Ook in de app kun je gebruikmaken van de zoekfunctie of zelf zoeken door middel van het zoeken in de juiste categorie (icoontje onderin het scherm).

Heb je een account op DX.com? Dan kun je deze ook gebruiken voor de app. Zo kun je eenvoudig en snel bestellen, afrekenen en jouw bestelling volgen. En als je een leuk product hebt gezien maar nog twijfelt of je het zal bestellen of niet, dan zet je deze gewoon in de app op jouw verlanglijstje. Zo kun je het artikel snel terug vinden, handig toch?

Bestellen op DX.com

Heb je het artikel gevonden dat je zocht? Dan is het bestellen hiervan echt appeltje – eitje. Het bestelproces op DX.com verschilt namelijk niet of nauwelijks van het bestellen bij een Nederlandse webshop. Helemaal niet als je inderdaad de taalinstelling van de site hebt aangepast in het Nederlands. Hoewel de vertaling lang niet altijd correct is, is deze ruim voldoende om mee uit de voeten te kunnen. Je start het bestelproces door het artikel in jouw winkelwagentje te plaatsen.

Klik hier om direct naar de website te gaan!

Je hebt net als bij iedere andere webwinkel, nu de keus om verder te winkelen of om direct af te rekenen. In dit geval kiezen we voor het direct afrekenen van jouw bestelling. Vervolgens kies je de betaalmethode van jouw voorkeur. Afrekenen en vanaf dat moment wordt er alleen nog een berope gedaan op jouw geduld.

Wat afrekenen betreft heb je twee mogelijkheden. Je kunt kiezen om als “gast” af te rekenen, wat je misschien voor een eerste keer zal doen. Bevalt het shoppen bij DealExtreme? Dan is het handiger om een account aan te maken, want dit voorkomt dat je telkens weer je gegevens in moet vullen als je weer iets bestelt.

De klantenservice van DealExtreme

Het is altijd prettig als je weet waar je moet zijn als je klachten, opmerkingen of vragen hebt over bijvoorbeeld bestellen of jouw bestelling, afrekenen en facturen, levertijden en wat al niet meer zij. DealExtreme heeft hiertoe een goed functionerende klantenservice in het leven geroepen. Voordat je je tot deze klantenservice richt raden we je aan om de FAQ op DX.com te raadplegen. Hier vindt je antwoord op tal van vragen en wie weet staat het antwoord op jouw vraag hier wel bij. Is dit niet het geval, dan kun je uiteraard een email naar deze klantenservice sturen.

Hou er rekening mee dat het gebruikelijk is dat je niet direct antwoord of reactie krijgt. Kijk er niet raar van op als dit enige dagen (soms wel meer dan een week) op zich laat wachten. In het geval van een klacht kun je beter, zoals je al eerder hebt kunnen lezen, een ticket aanmaken. Je krijgt dan simpelweg sneller een reactie.
Een andere mogelijkheid die je hebt is gebruik maken van de live chat. Het voordeel van DealExtreme als internationale onderneming is dat de klantenservice 24/7 online is. Het bedrijf heeft immers klanten “all over the world”.

Aanbiedingen, kortingen en sale op DealExtreme

De prijzen zijn sowieso laag en daar kom je snel genoeg achter als je shopt op DX.com. Ondanks dit vliegen de aanbiedingen en de kortingen je om de oren. Kortingspercentages van 80% of meer zijn echt de normaalste zaak van de wereld. Acties hebben vaak een beperkte looptijd, dus als je te lang wacht kan het zijn dat je naast het net vist.

DX.com coupons kortingscodes

Klik hier voor alle Extreme Deals van vandaag!
Hou zeker ook de Extreme Deals in de gaten, want ook hier zitten heel interessante artikelen tussen. Ditzelfde geldt voor weekenddeals, holiday-deals en sale (uitverkoop). Goedkoop kan dus wel degelijk nog wel goedkoper! Oh ja, koop je grotere aantallen tegelijk van een bepaald artikel, dan krijg je hierop extra korting.

DealExtreme en de douane

Als je bestelt bij DealExtreme, dan betaal je nooit verzendkosten. Dit suggereert dat je nooit meer betaalt dan het bedrag dat je hebt afgerekend voor jouw bestelde artikel. Dit klopt ook, maar wel met de kanttekening dat het bedrag van jouw bestelling dan niet boven de €22,- uit mag komen. Als je meer dan €22,- af hebt moeten rekenen, dan komt de Nederlandse wetgeving om de hoek kijken. In dit geval betreft het de Belastingdienst die je verplicht om bij bestellingen van meer dan €22,- BTW af te dragen. Bij bestellingen die liggen tussen de €22,- en de €150,- ben je ook nog eens verplicht om zogenaamde inklaringskosten te betalen. En dan zijn we er nog niet, want komt jouw bestelling boven de €150,- uit, dan krijg je ook nog eens te maken met invoerrechten.

Bekijk hier alle best verkochte producten onder de €22!

De douane is de instantie die deze regels en wetgeving in de praktijk controleert op naleving ervan. Het kan heel goed zijn dat jouw pakketje helemaal niet gecontroleerd wordt. Het is immers niet het enige pakketje dat vanuit China het land in komt. Zo kun je de dans ontspringen. Als dit niet het geval is en jouw pakketje er toch tussenuit wordt gehaald, dan kun je alle kosten afrekenen via de pakketbezorger.

Wanneer ga jij bestellen?

Al het bovenstaande gelezen? Dan duurt het vast niet lang voordat je jouw eerste bestelling bij DealExtreme zal doen. Want waarom zou jij niet profiteren van lage prijzen, een enorm assortiment en unieke artikelen? Vindt je het nog spannend om de stap te zetten naar winkelen bij een Chinese webwinkel? Bestel dan gewoon eens een artikel dat je vrijwel niets kost (verzendkosten heb je niet!) en reken af als gast.

Hoe dan ook, de Chinese webshops zijn “here to stay” en als je hier dan toch mee te maken krijgt, bestel dan bij een Chinese webshop die al meer dan tien jaar een begrip is. Welkom bij DealExtreme!

Begin direct met shoppen!


Stel een vraag over DealExtreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • JC Dekkers schreef:

  Beste heer/mevrouw,

  Waar en hoe vind ik zoekkader op de site?

  Met vriendelijke groet,
  Jan.

 • Zuidema schreef:

  Goedemorgen
  Heb een mini beamer besteld is na 5 weken eindelijk binnen gekomen maar dit ding werkt niet na behoren.
  Wilde het tetouneren maar wat ik ook probeer shat of telefoon of ticket meerdere keren geprobeerd zijn nu al een paar weken verder maar nog steeds geen antwoord gekrege dus nen bang dat ik gewoon 84 euro heb weg gegooit

 • Arie schreef:

  Ik zie op deze site veel negatieve reacties. Ook mijn ervaringen met dit bedrijf zijn slecht. Ze leveren niet en zijn niet bereikbaar. Ik heb daarom aangifte gedaan van internet fraude. Hierbij roep ik iedereen met slechte ervaringen met dit bedtijf op om ook aangifte te doen van internet fraude.

 • Guus van Rooij schreef:

  Hoe kan ik contact krijgen met DX? Ik kan nergens een klacht indienen als ik geen legitiem order of URL heb. Probeer nu al 2 weken iets van me te laten horen maar helaas, wel betaald en kan nergens terecht om verhaal te halen. Gaarne contact via E-mail.

 • Gerjab schreef:

  Ik heb een chome kastjes bestelt en betaald.maar komt er achter dat het de verkeerde is. En wil de bestelling annuleren. Maar kan nergens vinden. Weet iemand hoe en waar?

 • Thijs Raaijmakers schreef:

  Ik kan bij bestelling geen postcode invullen omdat in Nederland dit met cijfers en letters gaat.
  Maar dit vakje accepteert geen letters.
  Dus ik kan niet bestellen, of het komt waarschijnlijk niet aan.

DealExtreme beoordelingen

Dealextreme & DX.com in Nederland betrouwbaar?
2.8 : 29 keer gestemd

Meld je aan voor de nieuwsbrief!